Διαδικτυακό σεμινάριο: «Γίνε κι εσύ πρεσβευτής κατά του Εκφοβισμού»

Share Post

Το ΚΜΟΠ, μέσω του προγράμματος Live Without Bullying, θα πραγματοποιήσει  διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Γίνε κι εσύ πρεσβευτής κατά του Εκφοβισμού» την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 15:30-17:00.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού, εκπαιδευτικούς Γυμνασίου και Λυκείου. Εισηγήτρια θα είναι η Δρ. Αντωνία Τορρένς, δημιουργός και υπεύθυνη του προγράμματος Live Without Bullying. Στόχος του σεμιναρίου είναι να εξοικειώσει τους εκπαιδευτικούς με την χρήση του εκπαιδευτικού παιχνιδιού για εφήβους με τίτλο «Γίνε κι εσύ πρεσβευτής κατά του εκφοβισμού», ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιούν όταν αισθάνονται ότι υπάρχει ανάγκη σε τμήματα του σχολείου τους.

Έννοιες όπως η διαφορά μεταξύ εκφοβισμού, πειράγματος και κοροϊδίας, οι συνηθέστερες παγίδες του διαδικτυακού εκφοβισμού, η σημασία της ενεργοποίησης των παρατηρητών του φαινομένου του εκφοβισμού, η σημασία της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης, αποτελούν τους βασικούς άξονες γύρω από τους οποίους περιστρέφεται η συζήτηση με τους εφήβους. Στο τέλος προτείνονται διαδραστικές ασκήσεις τις οποίες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλέγουν ανάλογα με τις ομάδες των μαθητών στους οποίους απευθύνονται και τον χρόνο που διαθέτουν.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν. Απαιτείται προεγγραφή.

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZ0rc-6grjgjEtfjRiGcQQB6T1WbSe5tM1ak

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email [email protected] ή στο τηλ. 210-3637547.

Δείτε την πρόσκληση εδώ!

 

Η εισηγήτρια

Δρ. Αντωνία Τορρένς

Η Δρ. Αντωνία Τορρένς είναι εκπαιδευτική ψυχολόγος, Γενική διευθύντρια του ΚΜΟΠ (1998–συνεχ.) και αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Οικογενειακών Οργανώσεων της Ευρώπης (COFACE 2014-συνεχ.) Είναι Απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών και κάτοχος M.ED και Ph.D εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Παν/μίου του Sheffield στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2004, ανέλαβε στο ΚΜΟΠ  την ίδρυση και λειτουργία τριών στεγαστικών δομών και ενός κέντρου ημέρας ψυχικά ασθενών στα πλαίσια του εθνικού προγράμματος «Ψυχαργώς».

Επιβλέπει ως επιστημονικά υπεύθυνη πολυάριθμα έργα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, τόσο στο χώρο του φυσικού αντικειμένου των έργων, όσο και στην παραγωγή εκπαιδευτικών εργαλείων που συμβάλλουν στην καλύτερη διαβίωση κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, όπως ατόμων με ειδικές ανάγκες, ανέργων, θυμάτων βίας και εμπορίας ανθρώπων, ηλικιωμένων, εθνικών μειονοτήτων και πολλών άλλων.

Λίγα Λόγια για το Live Without Bullying

Από το 2015, η Δρ. Τορρένς δημιούργησε και είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα “Live Without Bullying” – «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό», ένα καινοτόμο πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού που υλοποιεί το ΚΜΟΠ με ίδια μέσα. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πλατφόρμα παροχής δωρεάν online συμβουλευτικής υποστήριξης σε μαθητές, γονείς και καθηγητές.

Παιδιά και ενήλικες μπορούν να ενημερωθούν για το φαινόμενο του εκφοβισμού και να λάβουν, δωρεάν και ανώνυμα, υποστήριξη από επαγγελματίες ψυχολόγους εξειδικευμένους σε θέματα bullying. Η συμβουλευτική διαδικασία που ακολουθείται από την έμπειρη ομάδα των συμβούλων του Live Without Bullying (LWB) βασίζεται στην προσωποκεντρική και γνωσιακή συμπεριφορική προσέγγιση. Το πρόγραμμα έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής πάνω από 30.000 παιδιά και εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα.

To Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υποστηρίζει το LWB, έχοντας υπογράψει το 2016 Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΚΜΟΠ, για τη διάδοση της δράσης σε όλες τις σχολικές κοινότητες της χώρας. Πρόσφατα υπεγράφη αντίστοιχο Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να προωθηθούν τα μηνύματα του LWB στους αθλητικούς χώρους, καθώς και με την ΚΕΔΕ για την αντιμετώπιση του διαδικτυακού και σχολικού εκφοβισμού  παιδιών και εφήβων.

Παράλληλα, η COFACE Families Europe έχει χαρακτηρίσει τη δράση ως βέλτιστη πρακτική για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού στην Ευρώπη και τον Οκτώβριο του 2022 διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο από τον οργανισμό Hundred στη Φινλανδία, ανάμεσα στις 100 πιο σημαντικές καινοτόμες δράσεις στο χώρο της εκπαίδευσης.