Η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ, εξελέγη Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Οικογενειακών Οργανώσεων Ευρώπης (COFACE Families Europe) κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, που έλαβε χώρα στις 26 Σεπτεμβρίου, στο Βίλνιους της Λιθουανίας.
Η Συνομοσπονδία Οικογενειακών Οργανώσεων Ευρώπης ιδρύθηκε το 1958, έχει μέλη από 23 χώρες της Ευρώπης και αποτελεί φορέα εκπροσώπησης εκατομμυρίων οικογενειών στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, δίνοντας έμφαση στα ζητήματα της ευζωίας, της συμπερίληψης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ίσων ευκαιριών.
Η εκλογή της Δρ. Αντωνίας Τορρένς αποτελεί ορόσημο, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα αναλαμβάνει την ηγεσία της οργάνωσης.
Μετά την εκλογή της, σε δήλωσή της, η Δρ. Τορρένς ανέφερε:
«Σε μια περίοδο σημαντικών κοινωνικών προκλήσεων στην Ευρώπη, όπου η μορφή της οικογένειας αλλάζει, ο ρόλος της COFACE θα πρέπει να είναι ακόμα πιο ενισχυτικός για την προάσπιση των δικαιωμάτων κάθε μορφής οικογένειας, τη μεγαλύτερη αποδοτικότητα των κοινωνικών πολιτικών και την καλύτερη εξισορρόπηση των οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η COFACE έχει επίσης, έναν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση καίριων ευρωπαϊκών πολιτικών όπως αυτή για το δημογραφικό, ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας και για τη χώρα μας».
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την COFACE Families Europe εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] ή στο 210-3637547.
To βιογραφικό της Δρ. Τορρένς
H Δρ. Αντωνία Τορρένς είναι εκπαιδευτική ψυχολόγος, Γενική διευθύντρια του ΚΜΟΠ (1998 – σήμερα) και Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Οικογενειακών Οργανώσεων της Ευρώπης (COFACE). Είναι Απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών και κάτοχος M.ED και Ph.D εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Παν/μίου του Sheffield στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το 2004, ανέλαβε στο ΚΜΟΠ (Κέντρο Κοινωνικής Δράσης & Καινοτομίας) την ίδρυση και λειτουργία τριών στεγαστικών δομών και ενός κέντρου ημέρας ψυχικά ασθενών στα πλαίσια του εθνικού προγράμματος «Ψυχαργώς».
Επιβλέπει ως επιστημονικά υπεύθυνη πολυάριθμα έργα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, τόσο στο χώρο του φυσικού αντικειμένου των έργων, όσο και στην παραγωγή εκπαιδευτικών εργαλείων που συμβάλλουν στην καλύτερη διαβίωση κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, όπως ατόμων με ειδικές ανάγκες, ανέργων, θυμάτων βίας και εμπορίας ανθρώπων, ηλικιωμένων, εθνικών μειονοτήτων και πολλών άλλων.
Από το 2015 δημιούργησε και είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα Live Without Bullying «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό», ένα καινοτόμο πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού που υλοποιεί το ΚΜΟΠ με ίδια μέσα. Το πρόγραμμα έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής πάνω από 30.000 παιδιά και εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα, έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με το Υπ. Παιδείας, το υπουργείο Αθλητισμού και άλλους δημόσιους φορείς. Επίσης έχει διακριθεί ως βέλτιστη πρακτική από την COFACE Families Europe και τον Οκτώβριο του 2022 διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο από τον οργανισμό Hundred στη Φινλανδία, ανάμεσα στις 100 πιο σημαντικές καινοτόμες δράσεις στο χώρο της εκπαίδευσης.
Λίγα λόγια το ΚΜΟΠ
Το ΚΜΟΠ είναι μία από τις παλαιότερες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα, με 47 χρόνια εμπειρίας στη στήριξη μη προνομιούχων ομάδων.
Το ΚΜΟΠ μελετά, αναλύει, προτείνει λύσεις και παρεμβαίνει για την αντιμετώπιση σύγχρονων κοινωνικών προκλήσεων με όρους δικαιοσύνης, καινοτομίας, βιωσιμότητας και ισόρροπης ανάπτυξης. Στηρίζει έμπρακτα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μέσα από την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, την υλοποίηση κοινωνικών πρωτοβουλιών, την εκπαίδευση, την έρευνα και την ανάπτυξη τεχνογνωσίας σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.
Απώτερος σκοπός του ΚΜΟΠ είναι να συμβάλει στον αποτελεσματικό σχεδιασμό κοινωνικής πολιτικής και στην υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων που προάγουν την ατομική ευημερία, μειώνουν τις κοινωνικές ανισότητες και προωθούν την χωρίς αποκλεισμούς, βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη.