Η βία και ο εκφοβισμός δεν έχουν θέση στην κοινωνία και τον αθλητισμό
Το ΚΜΟΠ-Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Κάνουμε #block στον εκφοβισμό», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Απριλίου, και ώρα: 17:30-20:30, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών και Πειραιώς 144, Αθήνα).
Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι διττός καθώς εστιάζει στην:
Ανάλυση του φαινομένου της βίας και του εκφοβισμού εντός και εκτός των αθλητικών χώρων, καθώς και των μέτρων αντιμετώπισής του από εξειδικευμένους επιστήμονες, εκπροσώπους θεσμικών φορέων, αθλητές και από επαγγελματίες των ΜΜΕ.
Ανακοίνωση και παρουσίαση του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος του Live Without Bullying με τίτλο «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Βίαιων και Εκφοβιστικών Συμπεριφορών στον Αθλητισμό». Πρόκειται για ένα καινοτόμο για τη χώρα μας εκπαιδευτικό εργαλείο, που εξετάζει διεξοδικά το πολυπαραγοντικό φαινόμενο της βίας στους αθλητικούς χώρους και εστιάζει κυρίως σε μέτρα που μπορούν να ληφθούν από τους αθλητικούς συλλόγους για την πρόληψή του.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
17:30 – 18:00
Χαιρετισμοί
Μαρία Στρατηγάκη,Aντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας του Δήμου Αθηναίων
Δήμητρα Λυγούρα, Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής
Βασίλειος Κεραμάρης, Νομικός συνεργάτης Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού
Ντόρα Πάλλη, Τομεάρχης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Γενική Γραμματέας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου και Σύμβουλος εκπαιδευτικών και κοινωνικών θεμάτων. Μέλος της επιστημονικής επιτροπής αξιολόγησης και εκπόνησης πρωτοκόλλων χειρισμού και αντιμετώπισης περιστατικών ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Βασίλης Ντάκουρης, Μέλος και Ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Αρμόδιος για θέματα Αθλητικής Ακεραιότητας και Safeguarding. FIBA-Swiss Integrity Ambassador
18:00 – 18:20
Ο αθλητισμός ενώνει, δεν διχάζει.
Για ποιους λόγους έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο;
Δρ. Αντωνία Τορρένς, Γενική Διευθύντρια ΚΜΟΠ, δημιουργός και υπεύθυνη του Live Without Bullying
Φρόσω Πατσού, Ph.D, M.Sc – Ψυχολόγος – Αθλητική Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα Εθνικής Ομάδας Στίβου, Επιστημονική Συνεργάτιδα Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης (Ν.Ο.Β.), Επιστημονική Συνεργάτιδα Ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, πρ. αθλήτρια Εθνικής & Ολυμπιακής Ομάδας Στίβου – OLYMPIAN
Λάμπρος Αθ. Καψάλης , Υπαστυνόμος, Α’ Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, Τμήμα Προστασίας Αθλητισμού
18:20 – 19:10
Πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό:
Οι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος
Κύκλος Συζήτησης
Βούλα Πατουλίδου, Χρυσή Ολυμπιονίκης, Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ.
Νίκος Κακλαμανάκης, Χρυσός Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας (video)
Χρήστος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος
Παρουσίαση εκπαίδευσης Live Without Bullying: «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Βίαιων και Εκφοβιστικών Συμπεριφορών στον Αθλητισμό»,
Δρ. Αντωνία Τορρένς, Γενική Διευθύντρια ΚΜΟΠ, δημιουργός και υπεύθυνη του Live Without Bullying
Κύκλος Συζήτησης 2
«Η καλλιέργεια του αθλητισμού ως στάση ζωής και υγιούς συμπεριφοράς»
Μαρίνα Αθανασίου, Καθηγήτρια Αθλητικής Επιστήμης & Φυσικής Αγωγής, Ειδικός της Άσκησης και Υγείας – Διοίκησης στα Σπορ
«Προπονητές και ψυχολογική κακοποιητική συμπεριφορά προς τους αθλητές»
Χριστίνα Χ. Γαλανοπούλου, Συνεργάτιδα του Αντιδημάρχου Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πρώην διακεκριμένη Αθλήτρια Στίβου Γ.Σ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ και νυν Προπονήτρια
«Εκφοβισμός εργασιακού χώρου σε διακεκριμένους αθλητές»
Μαρία Καρπαθάκη, Παγκόσμια πρωταθλήτρια Taekwondo
19:10 – 19:20
Σύντομο Διάλειμμα
19:20 – 20:00
Η κοινωνική διάσταση του ρόλου των ΜΜΕ στην αποτύπωση του φαινομένου της βίας στον αθλητισμό
Άρια Αγάτσα, Αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΑ
Nτέμης Νικολαϊδης
Βίκυ Φλέσσα, Δημοσιογράφος – Κλασική Φιλόλογος, Υποψήφια Ευρωβουλευτής με την Ν.Δ
20:00 – 20:30
Live Without Bullying: Βραβεύσεις
Δρ. Αντωνία Τορρένς, Γενική Διευθύντρια ΚΜΟΠ, δημιουργός και υπεύθυνη του Live Without Bullying
Μαρία Σαμολαδά, Δημοσιογράφος
ΟΜΙΛΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ
Αντωνία Τορρένς
Στέφανος Αβραμίδης
Χριστίνα Γαλανοπούλου
Λάμπρος Καψάλης
Δήμητρα Λυγούρα
Ντόρα Πάλλη
Μαρία Σαμολαδά
Αριάδνη (Άρια) Αγάτσα
Νίκος Κακλαμανάκης
Βασίλειος Κεραμάρης
Nτέμης Νικολαΐδης
Βούλα Πατουλίδου
Μαρία Στρατηγάκη
Μαρίνα Αθανασίου
Μαρία Καρπαθάκη
Χρήστος Κωνσταντινίδης
Βασίλης Ντάκουρης
Φρόσω Πατσού
Βίκυ Φλέσσα
Στέφανος Αβραμίδης
Αριάδνη (Άρια) Αγάτσα
Μαρίνα Αθανασίου
Χριστίνα Γαλανοπούλου
Νίκος Κακλαμανάκης
Μαρία Καρπαθάκη
Λάμπρος Καψάλης
Βασίλειος Κεραμάρης
Χρήστος Κωνσταντινίδης
Δήμητρα Λυγούρα
Nτέμης Νικολαΐδης
Βασίλης Ντάκουρης
Ντόρα Πάλλη
Βούλα Πατουλίδου
Φρόσω Πατσού
Μαρία Σαμολαδά
Μαρία Στρατηγάκη
Αντωνία Τορρένς
Βίκυ Φλέσσα
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
στο email: [email protected] ή στο τηλ. 210 36 37 547
Ο Στέφανος Αβραμίδης έχει σπουδάσει Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά και ασχολείται με την αθλητική δημοσιογραφία από το 2004.
Έχει παρουσιάσει σε ΕΡΤ, Άλφα και Cosmote Tv, όπου βρίσκεται από το 2011 μέχρι και σήμερα, εκπομπές για το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, τους Ολυμπιακοϋς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ, το Champions League, την ελληνική Σούπερλιγκ, το Γιουρόπα και το Κόνφερενς Λιγκ.
Παράλληλα, από το 2010, μεταδίδει αγώνες ποδοσφαίρου για τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το ελληνικό πρωτάθλημα, αγώνες βόλεϊ, τένις αλλά και στίβου. Ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής της καθημερινής εκπομπής του Αντ1 για το Μουντιάλ του Κατάρ το 2022.
Εδώ και δύο χρόνια συνεργάζεται και με την ΕΠΟ σε σεμινάρια, συζητήσεις και δράσεις γύρω από το θέμα της Ψυχικής Υγείας στον Αθλητισμό!
Η Αριάδνη (Άρια) Αγάτσα είναι Ελληνίδα δημοσιογράφος και εκλεγμένη Α’ Αντιπρόεδρος της «Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών» ΕΣΗΕΑ. Ήταν από τις πρώτες γυναίκες που ασχολήθηκαν με την αθλητική δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε πολλές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων, οι «Αθλητική Ηχώ», «ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ» , «Δημοκρατικός Λόγος», «24ΩΡΕΣ», «Απογευματινή της Κυριακής», «ΜΠΑΛΑ», «Επικαιρότητα, «Sportime», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ΣΚΑΪ 100,4» και «Κανάλι 1 του Πειραιά» ενώ το 1988 ξεκίνησε η συνεργασία της με την ΕΡΤ1. Από το 1992 έως το 1996 δούλεψε στον ANT1. Το 1998 επέστρεψε στην ΕΡΤ, ενώ σήμερα παρουσιάζει τις αθλητικές ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1. Στην επαγγελματική της διαδρομή έχει καλύψει δημοσιογραφικά πλήθος αθλητικών γεγονότων, μεταξύ άλλων και πέντε Ολυμπιάδες. Είναι μέλος διεθνών δημοσιογραφικών οργανώσεων ενώ έχει χρισθεί «Πρέσβειρα των Ατόμων με Αναπηρία». Το 2019 τιμήθηκε με το βραβείο του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση.
Παράλληλα με τη δημοσιογραφία διετέλεσε Νομαρχιακή Σύμβουλος και Αντινομάρχης Βοιωτίας καθώς και βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου (2009-2012). Στις πρόσφατες εκλογές του Μαΐου 2023 εξελέγη βουλευτής του Βορείου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.
Μέλος και Ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Αρμόδιος για θέματα Αθλητικής Ακεραιότητα και Safeguarding. FIBA-Swiss Integrity Ambassador.
Πτυχιούχος της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην “Άσκηση και Ποιότητα Ζωής”. Μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής.
Πρώην επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής με συμμετοχές στις εθνικές ομάδες παίδων και ελπίδων και πρώην επαγγελματίας προπονητής. Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Φυλής.
H Βίκυ Φλέσσα είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Φιλολογικό Τμήμα, Κλασική Κατεύθυνση). Επίσης είναι πτυχιοὺχος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης (Ζωγραφική και Θέατρο) στην Ἐν Ἀθὴναις Ἀρχαιολογικὴ Ἑταιρεὶα.
Στην εφηβεία της ήταν πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος.
Έχει εργαστεί 35 χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Η εκπομπή της «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» στην ΕΡΤ είναι η μακροβιότερη εκπομπή συνεντεύξεων στην ελληνική τηλεόραση και έχουν φιλοξενηθεί σε αυτήν εξέχουσες προσωπικότητες της Επιστήμης, της Τέχνης, της Θεολογίας και της Φιλοσοφίας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Είναι συγγραφὲας του βιβλὶου “Γιατὶ Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφὰτ;” απὸ τις εκδὸσεις Αρμὸς.
Με τον πρ. Πρὺτανη του Εθνικοὺ καὶ Καποδιστριακοῦ Πανεπιστημὶου Αθηνὼν και Καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη επιμελούνται και παρουσιάζουν την γλωσσική εκπομπή «Σὲ προσκυνῶ, γλώσσα» στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.
Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Διεθνούς Αμνηστίας και της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικὼν «Παναθηναϊκή». Επίσης, είναι μέλος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, της Ενώσεως Σμυρναίων, καθώς και του Πατριωτικοὺ Ομὶλου Απογὸνων Αγωνιστὼν του 1821 και Ιστορικὼν Γενὼν της Ελλὰδος.
Η Παρασκευή (Βούλα) Πατουλίδου γεννήθηκε στον Τριπόταμο Φλώρινας, τον Μάρτιο 1965. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του ΑΠΘ και μιλά Αγγλικά και Γερμανικά.
Έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου με τίτλο «Δημόσια Διοίκηση» και κατεύθυνση « Γενική Διοίκηση». Το 1992 στην Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης στέφθηκε η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα χρυσή Ολυμπιονίκης. Έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή με την Ύψιστη διάκριση: Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής. Της έχει απονεμηθεί βραβείο από την UNESCO για την προσφορά της στον αθλητισμό και την εκπαίδευση. Από το 2014 μέχρι και σήμερα εκλέγεται Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό “Αλληλεγγύη” του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.
Είναι Υποψήφια ευρωβουλευτής στις εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 με το κόμμα της Ν.Δ.
Η Δήμητρα Λυγούρα, με καταγωγή από το νομό Ηλείας, είναι πτυχιούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων από το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο Πειραιά στη Διοίκηση Έργων (Project Management).
Η επαγγελματική της εμπειρία ξεκίνησε το 2003 από τον Δήμο Αθηναίων, στην Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης, όπου έως σήμερα βρίσκεται η οργανική της θέση. Το 2014 διετέλεσε συνεργάτης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη. Από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2023 διετέλεσε διευθύντρια στο ιδιαίτερο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου συντόνισε και διαχειρίστηκε σημαντικά έργα και δράσεις ψηφιοποίησης και απλούστευσης διαδικασιών του Δημοσίου μέσω του gov.gr, αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων και εφαρμογής της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιούλιο του 2023 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου και από τότε έως σήμερα είναι Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Από τα πρώτα χρόνια της φοιτητικής της ζωής, έλαβε μέρος σε πολλούς οργανισμούς που προσπαθούν να δημιουργήσουν καλύτερο αντίκτυπο στην κοινότητα και είναι μέλος του Rotary International, ενός παγκόσμιου οργανισμού που ενώνει ανθρώπους για να αναλάβουν δράση σε βιώσιμα έργα, από τον αλφαβητισμό και την ειρήνη μέχρι το νερό και την υγεία.
Πρώην διακεκριμένη Αθλήτρια Στίβου Γ.Σ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ και νυν Προπονήτρια . Μέλος της ΕΘΝΟΑ Αρχαίας Ολυμπίας . Συνεργάτης του Αντιδημάρχου Αθλητισμού – Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου κ. Ν. Πέππα.Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής του Αθλητικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος BE-ACTIVE της ΓΓΑ. Συντονίστρια στην τελετή αφής φλόγας στο σχηματισμό των Ολυμπιακών Κύκλων από μαθητές των Σχολείων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Διευθύντρια στο Ινστιτούτο P.A.D.A Αντιναρκωτικη Δράση με Πρόεδρο και ιδρυτή τον πρώην Επίτιμο Υπαρχηγό της ΕΛΑΣ Στρατηγό Γιάννη Ραχοβιτσα. Πρώην Υπεύθυνη φυσικής κατάστασης στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς και μετέπειτα συνεργάτης στις ακαδημίες του Βασίλη Καραπιαλη. Πρώην συνεργάτης – υπεύθυνη φυσικής κατάστασης στα camps basket του Νίκου Γκάλη στη Χαλκιδική.
Ο Λάμπρος Καψάλης είναι απόφοιτος της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και φέρει το βαθμό του Υπαστυνόμου Α. Είναι γνώστης της αγγλικής και της ιταλικής γλώσσας.
Έχει εργαστεί στον τομέα της διαχείρισης μεταναστών στις Φέρες Έβρου σε συνεργασία με την Frontex, σε κεντρικό αστυνομικό τμήμα και τμήμα ασφαλείας της Αττικής όπου μεταξύ άλλων εξειδικεύτηκε στη διαχείριση περιστατικών βίας από και σε βάρος ανηλίκων και εδώ και 5 χρόνια υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Αττικής. Ειδικότερα, επί τέσσερα χρόνια εργάστηκε στην ομάδα πληροφοριών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Αττικής και ήταν αρμόδιος για την συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών για την πρόληψη εγκλημάτων με αθλητικό υπόβαθρο ενώ τον τελευταίο χρόνο εργάζεται στην ομάδα ερευνών και προανακρίσεων που είναι αρμόδια για την εξιχνίαση υποθέσεων οπαδικής βίας.
Εκπροσώπησε την Ελλάδα και την Ελληνική Αστυνομία στo παγκόσμιο πρόγραμμα για την ασφάλεια μεγάλων αθλητικών γεγονότων και την προώθηση του αθλητισμού και των αξιών του για την πρόληψη του βίαιου εξτρεμισμού που διοργανώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 στη Μάλαγα της Ισπανίας από το Γραφείο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Νίκος Κακλαμανάκης είναι Χρυσός Ολυμπιονίκης (Ολυμπιακοί Αγώνες Ατλάντα 1996) και Αργυρος Ολυμπιονίκης (Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνας 2004).
Εχει κατακτησει 3 Παγκοσμια πρωταθληματα (1996,2000, 2001)και επιπροσθετως δύο αργυρά μετάλλια (1995, 2003) και ένα χάλκινο μετάλλιο (1992)
Συμμετειχε σε 5 Ολυμπιαδες [ 92,96,2000,2004,2008 ]
Επί 12 συναπτά έτη βρισκόταν στο top-6 των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων, ενώ, από το 2004 και μέχρι σήμερα κατέχει το «ρεκόρ» του Καλύτερου Αθλητή Ολυμπιακης Ιστιοσανίδας Όλων των Εποχών, βάσει των παραπάνω διακρίσεων που έχει κατακτήσει στη διάρκεια της καριέρας του.
Το 2000, ο Νίκος Κακλαμανάκης ήταν ο Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ (και ως εκ τούτου, ο πρώτος αθλητής που μπήκε στο στάδιο). Στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, ο Νίκος Κακλαμανάκης ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος που άναψε τον βωμό στο Ολυμπιακό Στάδιο, κηρύσσοντας την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων (ο μοναδικός Έλληνας που έχει λάβει αυτή την τιμή).
Εχει Διαπλευσει το Αιγαιο με την Ιστιοσανιδα του 2 φορες.Το 1997 Σουνιο-Κρητη σε 2 ημερες και το 2011 Ανδρος-Καρπαθος σε 3 ημερες.
Σήμερα, ο Νίκος Κακλαμανάκης μοιράζεται τις πολύτιμες εμπειρίες του τόσο με κορυφαίους ηγέτες επιχειρήσεων, ως εμπνευστής και εκπαιδευτής (motivational speaker – leadership trainer), αλλά και σε σχολεία και αθλητικά σωματεία στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας και της Κοινωνικής Ευθύνης.
Είναι Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδεύτρια Σύγχρονων Μεθόδων Εκγύμνασης . Προπονήτρια Ενόργανης Γυμναστικής, Εξειδικευμένη στον Σχεδιασμό Προγραμμάτων Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας με βάση τα Επιστημονικά Πρωτόκολλα Άσκησης (ΔΠΘ). Μετεκπαίδευση στην Αθλητική Διοίκηση με έμφαση στην Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία (ΕΚΠΑ). Είναι π. Συνεργάτης του Ο.Α.Κ.Α. και Συντονίστρια Πανελλήνιου Επιμορφωτικού Προγράμματος «Πρώτες Βοήθειες στον Αθλητισμό – SAFE IN SPORTS» του Υπ. Αθλητισμού, με τον ΕΕΣ για την Πιστοποίηση Εκπαίδευσης σε επαγγελματίες του αθλητισμού. Μέλος και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Αθλητικού Κέντρου Γυμναστικής «ΑΙΑΣ – Λ.Σκουζέ Αθήνας» Διετέλεσε Μέλος της Αθλητικής Οργανωτικής Επιτροπής του Δήμου Γαλατσίου για τις παράλληλες δράσεις κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004.
Συνεργάστηκε με τον Παγκόσμιο Ελληνικό Σύνδεσμο Ελλήνων Βιολόγων και Ιατρών στο πλαίσιο των Συνεδρίων στην Ελλάδα ως Fitness Instructor στο Summer School των φοιτητών. Είναι π. Πρωταθλήτρια Ενόργανης Γυμναστικής, αθλήτρια του Π.Α.Ο. επίλεκτο μέλος Εθνικής Ομάδας. Αρθρογραφεί σε Τοπικές Εφημερίδες της Αττικής και συμμετέχει σε Τηλεοπτικές εκπομπές με στόχο την Ενημέρωση του ευρύ κοινού για θέματα Άσκησης, Υγείας και Εκπαίδευσης.
Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα Ολυμπιακές σπουδές. Αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας, φέρει τον βαθμό αστυνομικού Υποδιευθυντή και υπηρετεί ως τμηματάρχης αθλητισμού, στην υπηρεσία αθλητισμού της αστυνομίας. Είναι Αντιπρόεδρος της αθλητικής ένωσης αστυνομικών στο παράρτημα Αττικής. Υπεύθυνη των ομάδων, αλλά και του τμήματος πολεμικών τεχνών στην αθλητική ένωση Αστυνομικών Ελλάδος. Προπονήτρια της εθνικής ομάδας taekwondo ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων Ασφάλειας από το 2003 έως και σήμερα.
Τέως τακτικό μέλος των πειθαρχικών συμβουλίων της ΕΛΑΣ. Είναι πρέσβειρα του ευρωπαϊκού προγράμματος αθλητισμού beactive. Τακτικό μέλος της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής του εθνικού συμβουλίου καταπολέμησης ντόπινγκ (Ε.Ο.Κ.Α.Ν). Βραβευμένη το 1997 ως η καλύτερη γυναίκα αθλήτρια της διοργάνωσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα taekwondo CISM. Βραβευμένη το 2006 στην Σεούλ ως η πιο πετυχημένη προπονήτρια της διοργάνωσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα CISM.
Πρώην καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, μέλος όλων των εθνικών ομάδων καλαθοσφαίρισης. Κατέχει Τρίτη παγκόσμια θέση. Τελειόφοιτος σχολής ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο μπάσκετ. Ιδρυτής και Πρόεδρος του συλλόγου βετεράνων καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, κάτοχος διπλώματος προπονητή α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης.
Η Φρόσω Πατσού είναι Ψυχολόγος, πτυχιούχος και διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου στο Τμήμα Ψυχολογίας με εξειδίκευση στην Αθλητική Ψυχολογία. Έχει ολοκληρώσει τετραετές πρόγραμμα συμβουλευτικής και έχει ειδικευτεί στην γνωσιακή-συνθετική συμβουλευτική διαδικασία. Επίσης, είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει κάνει πρακτική άσκηση στο Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγείας στο Βύρωνα. Από το 2008 είναι επιστημονική συνεργάτιδα της Εθνικής Ομάδας Στίβου ενώ από το 2017 είναι Επιστημονική Συνεργάτιδα της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ. Έχει συνεργασίες με αθλητές τόσο σε ατομικά όσο και σε ομαδικά αθλήματα ενώ, παράλληλα έχει εκπαιδευτικό έργο σε δημόσια και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ., σε Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων και σε δομές Δια Βίου Μάθησης. Το ερευνητικό της έργο είναι αρκετά σημαντικό με παρουσιάσεις σε παγκόσμια συνέδρια και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος της ομάδας εργασίας για την δημιουργία αθλητικού νόμου για το safeguarding officer στον αθλητισμό το οποίο εκπονείται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Υπήρξε μια από τις κορυφαίες αθλήτριες στίβου στη χώρα μας έχοντας στο ενεργητικό της πληθώρα αθλητικών επιτυχιών ως πρωταθλήτρια στίβου στα 100μ. με ατομικό ρεκόρ 11΄΄.31 το 2001. Μερικές από τις πιο σημαντικές αθλητικές της επιτυχίες είναι η 4η θέση στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Νέων στα 100μ. το 1994 στη Νορβηγία, η 6η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Έντμοντον του Καναδά το 2001 με τη σκυταλοδρομία 4*100μ. και τα δύο χάλκινα μετάλλια στους Μεσογειακούς αγώνες της Τυνησίας την ίδια χρονιά. Κορυφαίες στιγμές στην καριέρα της ήταν η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000 στην Αυστραλία και το 2004 στην Αθήνα και η κατάταξη της στην 13η θέση. Είναι κάτοχος πανελληνίων ρεκόρ με πληθώρα μεταλλίων στα 100 και 200μ. στα εθνικά πρωταθλήματα. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου από το 1989 έως και το 2006 όπου τερμάτισε την αθλητική της καριέρα.
Η Μαρία Σαμολαδά είναι δημοσιογράφος.
Ξεκίνησε την καριέρα της το 2000 και έχει εργαστεί σε όλα τα είδη δημοσιογραφίας και μέσων ενημέρωσης, μεταξύ αυτών Alter Channel, Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5, Real Fm 107,1, Myportal.gr, περιλαμβάνοντας ρεπορτάζ, εκπομπές, αρθρογραφία και δελτία ειδήσεων.
Το Νοέμβριο του 2018 δημιούργησε και ήταν γενική διευθύντρια μέχρι το Οκτώβριο του 2023, της οικονομικής και πολιτικής ηλεκτρονικής εφημερίδας Grtimes.gr, πραγματοποιώντας παράλληλα, στη WebTV, τηλεοπτικές συνεντεύξεις με προσωπικότητες της Πολιτικής, του Επιχειρείν, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και όχι μόνο.
Υπήρξε αρχισυντάκτρια και παρουσιάστρια της τηλεοπτικής εκπομπής “Μπλε Φεγγάρι” με συνεντεύξεις προσωπικότητας στη Δημοτική Τηλεόραση TV100.
Σήμερα, έχει την ευθύνη αρχισυνταξίας και παρουσίασης της καθημερινής ενημερωτικής ραδιοφωνικής εκπομπής, #Θεσσαλονίκη_μου_καλησπέρα στο City 106.1 FM, έχοντας στο επίκεντρο την πολιτική, την οικονομία, την επικαιρότητα αλλά και τον πολιτισμό, είναι υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – Noesis, επιπλέον αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ενώ διατηρεί το προσωπικό ενημερωτικό ιστολόγιο Samtimes.gr.
Από το 2015, αναγνωρίζοντας τον ρόλο που επιβάλλεται να επιτελεί όποιος υπηρετεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα, αφιερώνει μεγάλο μέρος του χρόνου και της εμπειρίας της στη διάδοση του καινοτόμου προγράμματος αντιμετώπισης και καταπολέμησης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού LiveWithoutBullying.com, δράση για την οποία έχει τιμηθεί με το δημοσιογραφικό βραβείο του Ιδρύματος Μπότση.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται από πεποίθηση, είναι μητέρα ενός παιδιού και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).
H Δρ. Αντωνία Τορρένς είναι εκπαιδευτική ψυχολόγος, Γενική διευθύντρια του ΚΜΟΠ (1998 – σήμερα) και Αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Οικογενειακών Οργανώσεων της Ευρώπης (COFACE 2014- σήμερα). Είναι Απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών και κάτοχος M.ED και Ph.D εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Παν/μίου του Sheffield στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2004, ανέλαβε στο ΚΜΟΠ (Κέντρο Κοινωνικής Δράσης & Καινοτομίας) την ίδρυση και λειτουργία τριών στεγαστικών δομών και ενός κέντρου ημέρας ψυχικά ασθενών στα πλαίσια του εθνικού προγράμματος «Ψυχαργώς».
Επιβλέπει ως επιστημονικά υπεύθυνη πολυάριθμα έργα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, τόσο στο χώρο του φυσικού αντικειμένου των έργων, όσο και στην παραγωγή εκπαιδευτικών εργαλείων που συμβάλλουν στην καλύτερη διαβίωση κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, όπως ατόμων με ειδικές ανάγκες, ανέργων, θυμάτων βίας και εμπορίας ανθρώπων, ηλικιωμένων, εθνικών μειονοτήτων και πολλών άλλων.
Από το 2015 δημιούργησε και είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα Live Without Bullying «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό», ένα καινοτόμο πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού που υλοποιεί το ΚΜΟΠ με ίδια μέσα. Το πρόγραμμα έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής πάνω από 30.000 παιδιά και εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα, έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με το Υπ. Παιδείας, το υπουργείο Αθλητισμού και άλλους δημόσιους φορείς. Επίσης έχει διακριθεί ως βέλτιστη πρακτική από την COFACE Families Europe και τον Οκτώβριο του 2022 διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο από τον οργανισμό Hundred στη Φινλανδία, ανάμεσα στις 100 πιο σημαντικές καινοτόμες δράσεις στο χώρο της εκπαίδευσης.
Η Ντόρα Πάλλη είναι Τομεάρχης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Γενική Γραμματέας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου και Σύμβουλος εκπαιδευτικών και κοινωνικών θεμάτων. Είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής αξιολόγησης και εκπόνησης πρωτοκόλλων χειρισμού και αντιμετώπισης περιστατικών ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Έχει διατελέσει Υποδιευθύντρια στο Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Σιούτο και έχουν μια κόρη 19 χρονών την Θάλεια.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
2024
ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Είναι μέλος της άμισθης επιστημονικής επιτροπής αξιολόγησης και εκπόνησης πρωτοκόλλων χειρισμού και αντιμετώπισης περιστατικών ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
2010- 2023
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ
Υποδιευθύντρια και Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, το επίσημο ίδρυμα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την προώθηση της ειρήνης μέσα από τον αθλητισμό. Υπεύθυνη ανάπτυξης και εφαρμογής εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα προγράμματα έχουν διάφορα σκέλη, με βασικό θέμα την προώθηση των Ολυμπιακών αξιών και της ειρήνης, του αθλητισμού για την ανάπτυξη και την κοινωνική ένταξη, την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και του ρατσισμού. Έχουν
εφαρμοστεί σε χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς, έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν υλοποιηθεί σε όλο τον κόσμο.
Παγκόσμια αναγνώριση και βραβεία για τη δημιουργία και υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα». Το πρόγραμμα εξετάζει ζητήματα σχολικού εκφοβισμού και ρατσισμού και πώς μπορούν να ξεπεραστούν με την υιοθέτηση των Ολυμπιακών αξιών του σεβασμού, της συνεργασίας και της ισότητας ευκαιριών. Είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά του σχολικού εκφοβισμού, της βίας και του ρατσισμού στην Ελλάδα. Από το 2012 έως σήμερα έχουν συμμετάσχει σε βιωματικά εργαστήρια, σε διαγωνισμούς και σε ομιλίες ευαισθητοποίησης περισσότεροι από 80.000 μαθητές και 3.500 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, η Ντόρα έχει εκπονήσει το βιωματικό πρόγραμμα «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» σε σχολεία της ομογένειας σε όλο τον κόσμο αλλά και σε πολλά απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας όπως το Καστελόριζο, την Αστυπάλαια, την Κάρπαθο, την Κάσο και την Χάλκη μαζί με Έλληνες Ολυμπιονίκες. Συμμετοχή σε σημαντικές διεθνείς συνεργασίες όπως: στο Πολιτιστικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων (Λωζάνη 2020, Μπουένος Άιρες 2018, Lillehammer 2016, Nanjiing 2014), την διδασκαλία του αθλητισμού για την υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των Ολυμπιακών αξιών στις κατασκηνώσεις νέων ηγετών που διοργανώθηκαν σε όλο τον κόσμο από το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Αθλητισμό για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών(ΟΗΕ) και την υλοποίηση της ετήσιας κατασκήνωσης «Imagine Peace Youth Camp» στην αρχαία Ολυμπία. Ομιλήτρια σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες με θέματα ειρήνης, αθλητισμού, σχολικού εκφοβισμού, cyber bullying, ενδοσχολικής βίας και δικαιωμάτων του παιδιού.
2002–
ΕΚΔΟΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
Εκδότρια, συγγραφέας και επιμελήτρια σε πολλά παιδικά βιβλία με θέμα τις Ολυμπιακές αξίες, την ειρήνη, τον εκφοβισμό και το περιβάλλον: Κόμικ «Ολυμπιακή Εκεχειρία» που εκδόθηκε σε επτά γλώσσες, διανεμήθηκε σε όλο τον κόσμο μέσω της UNESCO (προσφέρθηκε ως επίσημο δώρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τορίνο 2006 και εντάχθηκε στο Ολυμπιακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Υπ. Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων), τα εκπαιδευτικά βιβλία «Σέβομαι τη διαφορετικότητα», το επετειακό βιβλίο κόμικ για τα 10 χρόνια λειτουργίας του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα εκπαιδευτικά βιβλία «Παιδιά, ας μιλήσουμε για τα δικαιώματά μας» και “Παιδιά, ας μιλήσουμε για το περιβάλλον”.
2004– 2009
ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΏΝ ΣΧΈΣΕΩΝ
Σύμβουλος επικοινωνίας και διεθνών σχέσεων στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, (2007 – 2009), στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης (2006 – 2007) και στο Υπουργείο Πολιτισμού αρμόδιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004 και την μεταολυμπιακή κληρονομιά (2004 – 2006).
1996– 2004
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «Α.ΠΑΛΛΗΣ»
Συνεργάτης στην Εταιρεία λιανικής και χονδρικής πώλησης χαρτικών σε διάφορες θέσεις, συμπεριλαμβανομένης της προϊσταμένης του Τμήματος Πληροφορικής.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΒΡΑΒΕΙΑ
Για την προσφορά της στην Ολυμπιακή παιδεία, στον αθλητισμό και σε κοινωνικά θέματα έχει λάβει βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Μεταξύ άλλων από: την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) για την συμβολή στην επιτυχία των 2ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Lillehammer 2016 , των 2ων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Nanjiing 2014 , των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Buenos Aires 2018 και των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Lausanne 2020 , την διεθνή οργάνωση “Peace and Sport”, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας, την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, τον Ελληνικό Αιγυπτιακό Ναυτικό Όμιλο, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς. Τον Δεκέμβριο 2022 έλαβε το φημισμένο «Make place for one more Woman Awards» από την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τις δράσεις της στην προώθηση των γυναικών στον αθλητισμό.
Έχει τιμηθεί από πολλές οργανώσεις και σωματεία για την δράση της κατά του σχολικού εκφοβισμού και του bullying, μεταξύ άλλων από την Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών, την πανελλήνια Ένωση Γυμναστηρίων, τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, τον δήμο Καρπάθου, τον δήμο Κάσου, τον δήμο Ιλίου, τον δήμο Καλλιθέας, τον αθλητικό Όμιλο Π. Φαλήρου, το Athens Festival Connect Athens,
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (M.Sc.) στην ανάλυση, σχεδιασμό και διαχείριση Πληροφοριακών Συστημάτων από το London School of Economics Political Science (LSE) όπου αποφοίτησε με έπαινο και κάτοχος B.Sc. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το City University London.
Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
2022-
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
2022-
ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
2023
Υποψήφια βουλευτής στις Εθνικές εκλογές 2023 στο νότιο τομέα της Β’ Αθηνών (Β3) με τη Νέα
Δημοκρατία όπου έλαβε 12.500 σταυρούς προτίμησης.
ΑΘΛΗΤΙΚΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
2022-
ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ»
Τον Νοέμβριο του 2022 εκλέχτηκε στην Επιστημονική Επιτροπή της μεγαλύτερης γυναικείας
Οργάνωσης Πανελλαδικά.
2021-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΠΕΝΤΑΘΛΟΥ
Τον Μάρτιο του 2021 εκλέχτηκε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου. Είναι μία
από τις 3 γυναίκες στην Ελλάδα που εκλέχτηκαν Πρόεδροι σε σύνολο 29 Ολυμπιακών
αθλητικών Ομοσπονδιών.
2016 –
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ, επίσημος φορέας της Ελληνικής
Ολυμπιακής Επιτροπής για την Ολυμπιακή Παιδεία και την εκπαίδευση.
2021 – 2023
ΜΕΛΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, «ΖΗΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ», ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
2022 –
ΜΕΛΟΣ ΔΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΉ «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ»ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑΣ ΜΟΝΤΈΡΝΟΥ ΠΕΝΤΆΘΛΟΥ
(UIPM)
2022 –
ΜΕΛΟΣ ΔΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΉ «PIERRE DE COUBERTIN» ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑΣ ΜΟΝΤΈΡΝΟΥ ΠΕΝΤΆΘΛΟΥ
(UIPM)
2012 – 2016
ΜΕΛΟΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
2008 – 2012
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
2012 – 2016
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΕΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
2008 – 2012
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ., ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Χαϊδελβέργης Γερμανίας, είναι επί σειρά ετών νομικός σύμβουλος, συμπεριλαμβανομένης της δικαστικής εκπροσώπησης και παροχής υπηρεσιών DPO, εμπορικών εταιρειών σε διάφορους τομείς δραστηριότητας, μεταξύ άλλων, εισαγωγής και πώλησης αυτοκινήτων, και οχημάτων καθώς και εξυπηρέτησης μετά την πώληση, ενοικίασης αυτοκινήτων, εισαγωγής και διανομής διαφόρων προϊόντων, εταιρειών πώλησης, μεταφοράς και αποθήκευσης προϊόντων, ξενοδοχειακών υπηρεσιών και υπηρεσιών εστίασης, ιατρικών υπηρεσιών, ασφαλιστικών εταιρειών, εταιρειών κατασκευών και διαχείρισης ακινήτων, εταιρειών λογισμικού κ.λπ.
– Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού/Γενική Γραμματεία Αθλητισμού /Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού
– Νομικός Σύμβουλος και Συντονιστής της Ομάδας Λήψης και Αξιολόγησης Αναφορών της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας
Η Ε.Π.ΑΘΛ.Α. αποτελεί συλλογικό όργανο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αναφορικά με την καταπολέμηση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, στο οποίο συμμετέχουν: α) ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, β) ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας γ) ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, δ) ο Αθλητικός Εισαγγελέας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δ) ένας εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας.Η λήψη και αξιολόγηση αναφορών πραγματοποιείται από εξειδικευμένα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.
– Mέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή της Σύμβασης Saint-Denis (για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση ασφάλειας, προστασίας και υπηρεσιών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και λοιπά αθλητικά γεγονότα) του Συμβουλίου της Ευρώπης.
– Μέλος της Ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου της Ευρώπης «Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων σε σχέση με τον στοιχηματισμό επί των αθλητικών γεγονότων».
– Πρώην Υπεύθυνος Προσωπικών Δεδομένων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού/Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
Η Μαρία Στρατηγάκη είναι Ομότιμη Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας στο Δήμο Αθηναίων.
Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του δήμου Αθηναίων (2014-2019) και Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων (2009-2012). Ήταν διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (1999-2002) και εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Τμήμα Ίσων Ευκαιριών (1991-1999).
Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το φύλο της κοινωνικής πολιτικής» (Μεταίχμιο, 2007) και «Πολιτικές ισότητας των φύλων. ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελλάδα» (Αλεξάνδρεια, 2021). Έχει εκπονήσει έρευνες για το φύλο στην εργασία και την μετανάστευση, την σεξουαλική παρενόχληση και τις ευρωπαϊκές πολιτικές ισότητας των φύλων.
Ήταν ιδρυτικό μέλος της «Διοτίμα» και του πρώτου Ευρωπαϊκού Φεμινιστικού ThinkTank «Gender 5 plus». Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛΕΓΥΠ) από το 2020.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Σεράφειο Δήμου Αθηναίων
Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, 11854, Αθήνα
Ζήσε χωρίς εκφοβισμό
Μίλησέ μας online, ανώνυμα, δωρεάν.
Οι σύμβουλοί μας είναι εδώ για να σου προσφέρουν online, εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη ώστε να βρείτε από κοινού τη λύση στο πρόβλημά σου.
κατέβασε
το app