Στις 6 Μαρτίου ο φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης «Κάνουμε ντρίμπλα στον εκφοβισμό #6»

Share Post

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού: Στις 6 Μαρτίου ο φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης «Κάνουμε ντρίμπλα στον εκφοβισμό #6»

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, το Live Without Bullying σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τον 6ο φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης «Κάνουμε ντρίπλα στον εκφοβισμό #6» μεταξύ του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και της Μικτής Ομάδας Καλαθοσφαιριστών Αλεξανδρούπολης, στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» στην Αλεξανδρούπολη.

Αθλητές και ειδικοί θα ενώσουν για ακόμη μία φορά τις δυνάμεις και τις φωνές τους προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά κατά του φαινομένου του εκφοβισμού.

Τον αγώνα πρόκειται να παρακολουθήσουν περίπου 1.000 μαθητές και μαθήτριες, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννης Ζαμπούκης.

Πριν την έναρξη του αγώνα, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κοινό θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την εκπαιδευτική ψυχολόγο, Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ, εμπνεύστρια και δημιουργό του Live Without Bullying Δρ. Αντωνία Τορρένς, για το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού καθώς και για τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής του, ενώ στη διάρκεια του ημιχρόνου, οι αθλητές θα μοιραστούν με τα παιδιά θετικά μηνύματα.