Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων γύρω από το φαινόμενο του εκφοβισμού αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την πρόληψη και αντιμετώπισή του. Για αυτό το λόγο δημιουργήσαμε δύο ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες ανοιχτής πρόσβασης, μία για παιδιά και μία για ενηλίκους ενώ παράλληλα πραγματοποιούμε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όπως ενημερωτικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό, ενημερωτικές επισκέψεις και ομιλίες σε σχολικές μονάδες και καμπάνιες ευαισθητοποίησης για παιδιά και εφήβους.

Ψηφιακές Βιβλιοθήκες

Για παιδιά & εφήβους: Η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή για όλους τους νεαρούς επισκέπτες του Live WithoutBullying και διαθέτει πλούσιο πληροφοριακό υλικό για τον εκφοβισμό, χρήσιμες συμβουλές για τη διαχείρισή του, σχετικά video, προτάσεις για ταινίες και βιβλία, quiz και ασκήσεις.

Για γονείς & εκπαιδευτικούς:  Οι ενήλικοι επισκέπτες μπορούν να βρουν έρευνες και μελέτες για τον εκφοβισμό, προτεινόμενη βιβλιογραφία, χρήσιμους οδηγούς, άρθρα και video.

Παράλληλα, στο χώρο των ενηλίκων λειτουργεί μία στήλη αρθρογραφίας στην οποία κάθε βδομάδα έμπειροι επαγγελματίες αναρτούν άρθρα γενικού ενδιαφέροντος  σχετικά με την παιδική και εφηβική υγεία.

Καμπάνιες Ευαισθητοποίησης

LOGO

Η καμπάνια που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2015-2018 αποσκοπούσε στην ευαισθητοποίηση των παιδιών έως 18 ετών και στην ενεργό συμμετοχή τους στην προσπάθεια καταπολέμησης του εκφοβισμού μέσα από διαδραστική συζήτηση και τη δημιουργία ενός πολύχρωμου καμβά που φέρει το προσωπικό τους αποτύπωμα..  

Το πολύχρωμο αποτέλεσμα συμβολίζει την προσωπική δέσμευση όλων των παιδιών για ένα σχολείο χωρίς εκφοβισμό όπου όλοι προσπαθούν να σέβονται, να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και να αλληλοϋποστηρίζονται. Παιδιά από σχολεία όλης της επικράτειας μπορούν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για ένα σχολείο χωρίς φόβο και βία, για ένα σχολείο χωρίς εκφοβισμό.

14

 Περισσότερες πληροφορίες εδώ