Εκπαίδευση

Η εκπαίδευση συνιστά τον αποτελεσματικότερο τρόπο για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας και εκφοβισμού, γι΄αυτό στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονται και στα παιδιά και στους ενηλίκους.

Οι δράσεις παρέχονται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης COEUS του ΚΜΟΠ διασφαλίζοντας την εύκολη πρόσβαση των συμμετεχόντων αλλά και δια ζώσης. Η τηλεκπαίδευση μας επιτρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια πρόσβασης και τους γεωγραφικούς περιορισμούς και να φτάσουμε το μήνυμα ενάντια στον εκφοβισμό και στην επαρχία!

 

Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης ΚΜΟΠ

Εξ αποστάσεως σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

Το σεμινάριο «Η Τάξη μου χωρίς Εκφοβισμό» απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αποτελείτε από 8 εκπαιδευτικά βιντεοσκοπημένα διαδικτυακά σεμινάρια, τα οποία οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παρακολουθήσουν στον ελεύθερο χρόνο τους, εντός δύο εβδομάδων από την εγγραφή τους στην εκπαιδευτική πλατφόρμα COEUS

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία παρακολούθησης των σεμιναρίων πατήστε εδώ

Για να μεταβείτε στον χώρο της εκπαίδευσης της πλατφόρμας Coeus πατήστε εδώ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους «Μαθαίνω να Ζω Χωρίς Εκφοβισμό»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθαίνω να ζω χωρίς Εκφοβισμό» απευθύνεται σε μαθητές Α’ και Β’ Γυμνασίου και αποσκοπεί στην καλύτερη κατανόηση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού, στην παροχή βασικών συμβουλών για τη διαχείρισή του και στην καλλιέργεια σημαντικών δεξιοτήτων ζωής, όπως η διεκδικητικότητα, περιορίζοντας έτσι τις πιθανότητες να υποστούν εκφοβισμό.  H εκπαίδευση είναι προσαρμοσμένη και για περιπτώσεις παιδιών που ήδη υφίστανται κάποια μορφή εκφοβισμού καθώς περιλαμβάνει τεχνικές διαχείρισης εκφοβιστικών συμπεριφορών και εν γένει δύσκολων καταστάσεων βοηθώντας τα παιδιά να απεγκλωβιστούν από μια δύσκολη κατάσταση και να αποφύγουν να βιώσουν κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Η εκπαίδευση έχει διαδραστικό χαρακτήρα, διαρκεί δύο (2) διδακτικές ώρες και παρέχεται πρωτίστως μέσω τηλεκπαίδευσης προκειμένου να διασφαλίζεται η συμμετοχή παιδιών από όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες ορεινές ή νησιωτικές περιοχές. Κατόπιν συνεννοήσεως με το ΚΜΟΠ η εκπαίδευση μπορεί να πραγματοποιηθεί και δια ζώσης στο χώρο του σχολείου.

Δείτε την αναλυτική περιγραφή εκπαιδευτικού προγράμματος εδώ

Το πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

 Μεταξύ των ετών 2016-2018, πάνω από 1000 μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με το πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους στο schools@livewithoutbullying.com και στο 210 - 3637547.