Εκπαίδευση

Η εκπαίδευση συνιστά τον αποτελεσματικότερο τρόπο για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας και εκφοβισμού, γι΄αυτό στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονται και στα παιδιά και στους ενηλίκους.

Οι δράσεις παρέχονται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης COEUS του ΚΜΟΠ διασφαλίζοντας την εύκολη πρόσβαση των συμμετεχόντων αλλά και δια ζώσης. Η τηλεκπαίδευση μας επιτρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια πρόσβασης και τους γεωγραφικούς περιορισμούς και να φτάσουμε το μήνυμα ενάντια στον εκφοβισμό και στην επαρχία!

 

Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης ΚΜΟΠ

Εξ αποστάσεως σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

Τα σεμινάρια των εκπαιδευτικών συντονίζονται από το ΚΜΟΠ και πραγματοποιούνται διαδικτυακά,  μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης COEUS, από έμπειρους ψυχολόγους και εκπαιδευτικούς ψυχολόγους.

Το σεμινάριο «Η Τάξη μου χωρίς Εκφοβισμό»  απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες. Έχει διαδραστικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα περιστατικά εκφοβισμού που εκδηλώνονται στο σχολικό περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αποσαφηνίσουν έννοιες, να μάθουν τεχνικές επικοινωνίας που θα τους διευκολύνουν να προσεγγίσουν τα παιδιά και να εκπαιδευτούν πάνω σε σύγχρονα μοντέλα – μεθόδους διαχείρισης του εκφοβισμού.

Δείτε την αναλυτική περιγραφή του σεμιναρίου εδώ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους «Μαθαίνω να Ζω Χωρίς Εκφοβισμό»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθαίνω να ζω χωρίς Εκφοβισμό» απευθύνεται σε μαθητές Α’ και Β’ Γυμνασίου και αποσκοπεί στην καλύτερη κατανόηση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού, στην παροχή βασικών συμβουλών για τη διαχείρισή του και στην καλλιέργεια σημαντικών δεξιοτήτων ζωής, όπως η διεκδικητικότητα, περιορίζοντας έτσι τις πιθανότητες να υποστούν εκφοβισμό.  H εκπαίδευση είναι προσαρμοσμένη και για περιπτώσεις παιδιών που ήδη υφίστανται κάποια μορφή εκφοβισμού καθώς περιλαμβάνει τεχνικές διαχείρισης εκφοβιστικών συμπεριφορών και εν γένει δύσκολων καταστάσεων βοηθώντας τα παιδιά να απεγκλωβιστούν από μια δύσκολη κατάσταση και να αποφύγουν να βιώσουν κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Η εκπαίδευση έχει διαδραστικό χαρακτήρα, διαρκεί δύο (2) διδακτικές ώρες και παρέχεται πρωτίστως μέσω τηλεκπαίδευσης προκειμένου να διασφαλίζεται η συμμετοχή παιδιών από όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες ορεινές ή νησιωτικές περιοχές. Κατόπιν συνεννοήσεως με το ΚΜΟΠ η εκπαίδευση μπορεί να πραγματοποιηθεί και δια ζώσης στο χώρο του σχολείου.

Δείτε την αναλυτική περιγραφή εκπαιδευτικού προγράμματος εδώ

Το πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Το σχολικό έτος 2016 - 2017 εκπαιδεύτηκαν περισσότεροι από 300 μαθητές.

Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους στο schools@livewithoutbullying.com και στο 210 - 3637547.