Συμβουλευτική

Οι συμβουλευτικές μας υπηρεσίες, τόσο προς τα παιδιά όσο και προς τους ενηλίκους, παρέχονται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Η διαδικτυακή συμβουλευτική παρέχει στους ωφελούμενους ευελιξία, ανωνυμία και εύκολη πρόσβαση από όπου κι αν βρίσκονται. 

Για τη χρήση των συμβουλευτικών υπηρεσιών απαιτείται μία δωρεάν εγγραφή για όλους τους χρήστες ανεξαιρέτως, ενώ κάθε ομάδα (παιδιά - ενήλικοι) εξυπηρετείται μέσω διαφορετικής υπηρεσίας  προσαρμοσμένης στις ιδιαίτερες ανάγκες της.

Messaging για παιδιά

Τα παιδιά 13 έως 18 ετών μπορούν να λάβουν εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη από τους εκπαιδευμένους συμβούλους του προγράμματος με στόχο τη διερεύνηση των καταλληλότερων τρόπων διαχείρισης αυτού που τους συμβαίνει. Πολλές φορές το να έχουν έστω και ένα σύμμαχο στον οποίο μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά και να μοιραστούν την εμπειρία τους μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά στις δυσάρεστες συνέπειες του εκφοβισμού. Οι σύμβουλοι είναι επαγγελματίες ψυχολόγοι με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, που έχουν εκπαιδευτεί από το ΚΜΟΠ ειδικά για αυτό το σκοπό.

Τα παιδιά μπορούν να εγγραφούν εύκολα χρησιμοποιώντας ένα όνομα χρήστη (username) και έναν κωδικό πρόσβασης (password) της επιλογής τους ώστε να συνομιλήσουν ανώνυμα με έναν σύμβουλο σε μία ιδιωτική συνομιλία και να αναζητήσουν από κοινού λύσεις. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν και τα παιδιά μπορούν να κάνουν επαναλαμβανόμενη χρήση χωρίς περιορισμό. 

Για τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αποτελεσματικότερη διαχείριση δύσκολων περιστατικών οι συνομιλίες στο χώρο του chat εποπτεύονται από εργαζόμενους ψυχολόγους του ΚΜΟΠ , οι οποίοι υποστηρίζουν και καθοδηγούν τους συμβούλους όπου χρειάζεται.

Messaging ενηλίκων

Είναι προφανές ότι δεν επηρεάζονται μόνο τα παιδιά από τον εκφοβισμό. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορεί συχνά να νιώθουν αβοήθητοι καθώς είτε δεν ξέρουν πώς να προσεγγίσουν την κατάσταση είτε έρχονται αντιμέτωποι με την άρνηση των παιδιών να δεχθούν τη βοήθειά τους. Συνεπώς, έχουν ανάγκη υποστήριξης και καθοδήγησης προκειμένου να κατανοήσουν και να μπορέσουν να βοηθήσουν το παιδί ή το μαθητή τους.

Μέσω της υπηρεσίας messaging, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν εύκολα και ανώνυμα τη συμβουλή ενός ειδικού. Κάνοντας μία γρήγορη εγγραφή, μπορούν να αποστείλουν μήνυμα σχετικά με το θέμα που τους προβληματίζει και να λάβουν την απάντηση ενός συμβούλου του Livewithoutbullying με τον οποίο θα μπορούν εφεξής να συνομιλούν. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν μήνυμα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και να λάβουν απάντηση μόλις ο σύμβουλος είναι διαθέσιμος. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός αναφορικά με τον αριθμό των μηνυμάτων που θα ανταλλαχθούν. Στόχος μας είναι η επικοινωνία να ολοκληρωθεί όταν θα έχει ικανοποιηθεί το αρχικό αίτημα.