Αξιολόγηση του Live Without Bullying ως καλής πρακτικής

 

Σε συνέχεια της κλειστής συνάντησης και της ημερίδας που πραγματοποιήθηκαν από το ΚΜΟΠ και την Συνομοσπονδία Οικογενειακών Οργανώσεων Ευρώπης - COFACE Families Europe στις 14 & 15 Σεπτεμβρίου 2017, το πρόγραμμα "Live Without Bullying" αξιολογήθηκε ως καλή πρακτική για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού, από ανεξάρτητη εμπειρογνώμονα και 10 μέλη της Συνομοσπονδίας Οικογενειακών Οργανώσεων Ευρώπης –  COFACE Families Europe με απώτερο στόχο τη διερεύνηση της μεταφοράς του προγράμματος (transferability) σε χώρες του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, η σχετική έκθεση αναφέρει:

  • To Live Without Bullying είναι ένα πρόγραμμα που παρέχει κάθε ευκαιρία να κατανοήσουμε τα κίνητρα του εκφοβισμού, να βελτιώσουμε την επικοινωνία με τα παιδιά που εκφοβίζονται και να αντιμετωπίσουμε τα παιδιά - θύτες.
  • Το Live Without Bullying βάζει τα παιδιά στην καρδιά του προγράμματος και παρέχει πολύτιμη υποστήριξη από αρμόδιους εθελοντές με σκοπό να μειωθούν τα περιστατικά εκφοβισμού.
  • Η ποικιλομορφία της πλατφόρμας του Live Without Bullying και η ποιότητα της εκπαίδευσης των εθελοντών είναι ξεκάθαρα οι επιτυχίες του προγράμματος.

Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση: LWB_Peer review