Ενημερωτική Εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς στην Ξάνθη

 

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ατόμων και Γονέων Παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξία Νομού Ξάνθης, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

Σχολικός Εκφοβισμός: Χρήσιμες Συμβουλές για εκπαιδευτικούς και γονείς

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying, με κεντρικούς ομιλητές την Δρ. Αντωνία Τορρένς, Πρόεδρο του ΚΜΟΠ και υπεύθυνη του προγράμματος του Live Without Bullying και την κα Ρασιδάκη Χριστίνα, συμβουλευτική ψυχολόγο και συγγραφέα βιβλίων σχετικά με το σχολικό εκφοβισμό. 

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τους αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας με τα παιδιά και τους εφήβους και τη διαχείριση πιθανών περιστατικών εκφοβισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση ξεκίνησε με την εισήγηση της κας Τορρένς η οποία εστίασε στην επικοινωνία με τα παιδιά και εφήβους που βιώνουν κάποια μορφή εκφοβισμού και σε προτεινόμενους τρόπους αντιμετώπισης από τους γονείς, παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές στους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια, η κα Ρασιδάκη, αξιοποιώντας τις σύγχρονες προσεγγίσεις από νευροψυχολογία, αναφέρθηκε αναλυτικά στον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν τα παιδιά και οι έφηβοι, όταν βιώνουν τέτοιου τύπου συμπεριφορές. Παράλληλα, παρουσίασε τα βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς προκειμένου να δημιουργήσουν ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης που θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Ατόμων και Γονέων Παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξία Νομού Ξάνθης και ιδιαίτερα την Πρόεδρο κα Ριτζούλη για την πρόσκληση, τη διοργάνωση και το συντονισμό της εκδήλωσης καθώς και όλους όσους παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Μπορείτε να ακούσετε το απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσαν οι διοργανωτές στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.radio899.gr/?q=node%2F7063