Το Live Without Bullying σε εκδήλωση για τα παιδιά των εργαζομένων του Ομίλου FOURLIS

 

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, η ομάδα του Live Without Bullying είχε τη χαρά να παρευρεθεί στις εγκαταστάσεις του Ομίλου FOURLIS στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης των παιδιών εργαζομένων που αρίστευσαν, είτε αποφοίτησαν και εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Μετά τη βράβευση των 42 παιδιών, ακολούθησαν δύο παράλληλες δράσεις, από μέλη της ομάδας μας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των παρευρισκομένων για θέματα εκφοβισμού.

Αρχικά, τα παιδιά παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθαίνω να ζω χωρίς Εκφοβισμό» που αποσκοπεί στην ενίσχυση της διεκδικητικής συμπεριφοράς και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση περιστατικών εκφοβισμού και εν γένει δύσκολων καταστάσεων της καθημερινότητας. Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή τους ήταν έντονη καθ’ όλη τη διάρκεια, εκφράζοντας και ανταλλάσσοντας απόψεις μεταξύ τους και με τους εκπαιδευτές του “Live Without Bullying”. Η δράση ολοκληρώθηκε με την καμπάνια ευαισθητοποίησης «Βάλε κι εσύ ένα Χεράκι» και τη δημιουργία πολύχρωμων καμβάδων με τα αποτυπώματα των παιδιών. Τα παιδιά το διασκέδασαν πολύ και ένθερμα υποστήριξαν το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να «βάλουμε ένα χεράκι» στην εξάλειψη του σχολικού εκφοβισμού!

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ομιλία και συζήτηση με τους γονείς σχετικά με την εφηβική ηλικία, τις προκλήσεις της, καθώς και τη μετάβαση στην ενηλικίωση από την κλινική ψυχολόγο, κα Δουμανά Ρέα και την Πρόεδρο του ΚΜΟΠ και επικεφαλής του προγράμματος “Live Without Bullying”, Δρ. Αντωνία Τορρένς. Επιπλέον, δόθηκαν οδηγίες και κάποιες πολύ βασικές συμβουλές προς τους γονείς αναφορικά με το πώς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αντιμετωπίσουν εκφοβιστικές συμπεριφορές.

Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο FOURLIS για την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση και ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά!