Δελτίο Τύπου LiveWithoutBullying workshop στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

 

 

 

                                  

                        

 

 

Workshop

 

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού διοργάνωσαν από κοινού στις 22.5.2017 βιωματικό σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό και τα στερεότυπα για τους σπουδαστές του Τμήματος Marketing. Μέσα από διαδραστική συζήτηση και βιωματικές ασκήσεις οι σπουδαστές ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν για το φαινόμενο του εκφοβισμού αλλά και για θέματα που σχετίζονται με την αποδοχής της διαφορετικότητας.

Ο Εκπαιδευτικός ΟΜΙΛΟΣ ΑΚΜΗ αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για πάνω από 40 χρόνια  για όσους θέτουν  υψηλούς στόχους στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα 7 καλύτερα εκπαιδευτήρια στην Ευρώπη προσφέροντας εκπαίδευση, η οποία διαρκεί 2 χρόνια, σε 94 σύγχρονα επαγγέλματα καλύπτοντας πλήρως κάθε επιλογή στους πιο σύγχρονους τομείς σπουδών.

Το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ), ιδρύθηκε το 1977 με σκοπό την ουσιαστική βελτίωση της ζωής ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Το ΚΜΟΠ έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα «Live Without Bullying» που αποσκοπεί στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.livewithoutbullying.com , παιδιά 10 – 18 ετών και γονείς και εκπαιδευτικοί που επηρεάζονται από το φαινόμενο του εκφοβισμού, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ανώνυμα και online συμβουλευτική υποστήριξη (chat για εφήβους, forum για ενηλίκους), να ενημερωθούν (ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες ανοιχτής πρόσβασης) και να ανταλλάξουν απόψεις. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και είναι προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ομάδας.

 

2

 

tampeles

 

oloi