Θεατρική Παράσταση "Το Σχοινάκι" για τον σχολικό εκφοβισμό στο Εθνικό Θέατρο

 

Το Εθνικό Θέατρο στηρίζει τη νέα Ελληνική δραματουργία και τους νέους Έλληνες συγγραφείς και θα παρουσιάσει το τέταρτο έργο της δράσης «Ο συγγραφέας του Μήνα» «Το σχοινάκι» της Νάντιας Δρακούλα, από 10 έως και 27 Μαΐου, στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου.


Στο έργο «Το σχοινάκι», η Νάντια Δρακούλα ασχολείται με το επίκαιρο θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Με άμεσο λόγο και συμβολικές αναφορές στο παραμύθι της Σταχτοπούτας, η συγγραφέας διερευνά τις ευθύνες και φωτίζει τις συνέπειες του εκφοβισμού στον ανθρώπινο ψυχισμό, ακόμη και όταν τα χρόνια του σχολείου έχουν περάσει.

Η συγγραφέας σημειώνει:  Πόσο μακριά τεντώνει ένα σχοινάκι; Πόσο ψηλά μπορείς, αλήθεια, να πηδήξεις; Και αν πέσεις, ξέρεις πως να ξανασηκωθείς; Η Λίζα ήταν «ένα απόμακρο παιδί, σχεδόν αλλοπαρμένο». Στο σχολείο της η διαφορετικότητα ήταν ξένο σώμα. Κάθε μέρα της ήταν ένας αγώνας για προσαρμογή, ένας αγώνας που έχανε, μέχρι εκείνο το  βράδυ… Χρόνια μετά, η Λίζα, ενήλικη πια, επιστρέφει στο ίδιο σχολείο μαζί με τον γιο της, αλλά αυτή τη φορά είναι ή νομίζει ότι είναι δυνατή. Θα συναντήσει τους παλιούς της «αντιπάλους», αλλά και εκείνο το πρόσωπο που την βοήθησε να «σηκωθεί». Ο μύθος της Σταχτοπούτας  διαβασμένος ανάποδα ή η αναζήτηση της πιο υπερεκτιμημένης (;) προσδοκίας. Της συγχώρεσης, των άλλων, του εαυτού μας.

Στον χώρο των εισιτηρίων θα βρείτε φυλλάδια για το πρόγραμμα "Live Without Bullying".

Που παίζεται: Εθνικό Θέατρο (Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος») Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, Κέντρο
Πληροφορίες : 2105288173
Παραστάσεις : κάθε Τετάρτη και Σάββατο από 10/05 έως 27/05
Τιμη :  5€

 

ΠΗΓΗ: Εθνικό Θέατρο