Ενημέρωση και τηλεκπαίδευση στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης στις 05/04/2017

 

Α) «Βάλε και ΕΣΥ ένα Χεράκι» με  77 μαθητές της Α’ Γυμνασίου

Η επίσκεψη μας στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης ξεκίνησε με μια διαδραστική παρουσίαση για τον εκφοβισμό. Ορίσαμε τι είναι και τι δεν είναι ο εκφοβισμός, μιλήσαμε για τις διάφορες μορφές που μπορεί να λάβει και τις συνέπειές τους, και συζητήσαμε αναλυτικά τα συναισθήματα που βιώνουν τα άτομα που εκφοβίζονται. Επίσης, εστιάσαμε στους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης εκφοβιστικών συμπεριφορών, και συμφωνήσαμε όλοι μαζί ότι ο εκφοβισμός δεν είναι αποδεκτός από κανέναν.

 

 

 

Στη συνέχεια τα παιδιά φόρεσαν τα γάντια τους και με τη βοήθεια εθελοντών – μαθητών, άφησαν το προσωπικό τους αποτύπωμα στον καμβά δεσμευόμενα συμβολικά  να μην σιωπούν μπροστά σε περιστατικά εκφοβισμού με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα.  Όλοι οι μαθητές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αποδέχονται ο ένας τον άλλον όσο διαφορετικοί και αν είναι και να υποστηρίζουν και να βοηθούν όσο μπορούν συμμαθητές τους που περνούν δύσκολα στο σχολείο.

 

 

 

 

Β) Τηλεκπαίδευση στο Γυμνάσιο Πολίχνης με 30 μαθητές της Α’ Γυμνασίου 

Τριάντα (30) μαθητές της Α’ Γυμνασίου του Γυμνασίου Πολίχνης παρακολούθησαν διαδικτυακά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθαίνω να Ζω Χωρίς Εκφοβισμό». Μέσω της πλατφόρμας COEUS του ΚΜΟΠ εκπαιδεύτρια και εκπαιδευόμενοι μαθητές συνδέθηκαν στην Εικονική Τάξη και συζήτησαν για τον εκφοβισμό, τη διεκδικητική επικοινωνία και τη σημασία της για τη διαχείριση δύσκολων ή εκφοβιστικών καταστάσεων αξιοποιώντας πολλά παραδείγματα.

 

 

 

 Το πρόγραμμα «Μαθαίνω να Ζω Χωρίς Εκφοβισμό» έχει λάβει σχετική έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προκειμένου και υλοποιείται εντός του σχολικού ωραρίου.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ.