Κακόβουλο λογισμικό και απειλές. Πώς να προστατευθώ;

Share Post

Προστασία από κακόβουλο λογισμικό

Όταν αγοράσουμε ένα κινητό, μία από τις πρώτες κινήσεις που κάνουμε είναι να εγκαταστήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εφαρμογές για να επεκτείνουμε τις δυνατότητές του. Εκτός από τις ήδη εγκατεστημένες επιλογές, όπως το ημερολόγιο, η φωτογραφική μηχανή και το σημειωματάριο, υπάρχει διαθέσιμο ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών που διευκολύνουν την καθημερινότητά μας και μας κάνουν να περνάμε πιο ευχάριστα τον ελεύθερό μας χρόνο.

Όμως πόσο καλά γνωρίζουμε τους κινδύνους που εγκυμονούν πριν κατεβάσουμε μια εφαρμογή; Ελέγχουμε τις κριτικές από άλλους χρήστες; Διαβάζουμε σε ποιες κατηγορίες δεδομένων και προσωπικές πληροφορίες θα έχει πρόσβαση η εκάστοτε εφαρμογή; Είμαστε ενημερωμένοι για την αξιοπιστία ενός συνδέσμου πριν τον επιλέξουμε;

Παράλληλα, μελέτες δείχνουν ότι ημερησίως δαπανούμε 3 ώρες και 15 λεπτά χρησιμοποιώντας το κινητό μας. Σε μία περίοδο που η τεχνολογία και οι ψηφιακές υπηρεσίες έχουν διεισδύσει σε όλο το εύρος της καθημερινής μας δραστηριότητας, η θωράκισή μας απέναντι στους κινδύνους που ελλοχεύουν είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Για να μπορέσουμε, λοιπόν, να συμβουλεύσουμε αποτελεσματικά τα παιδιά μας αλλά και να προστατευτούμε εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να ενημερωθούμε για τις υφιστάμενες απειλές από κακόβουλα λογισμικά, καθώς και για τους τρόπους προστασίας από τις διάφορες μορφές.

Αναλυτικές πληροφορίες και συμβουλές είναι διαθέσιμες ΕΔΩ.