Η ΜΕΒΓΑΛ στηρίζει τις δράσεις του Live Without Bullying

Share Post

Η ΜΕΒΓΑΛ στηρίζει τις δράσεις του Live Without Bullying

Για ακόμα μία φορά η εταιρία ΜΕΒΓΑΛ στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις του Live Without Bullying, δείχνοντας την ευαισθησία της σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων βίας και εκφοβισμού σε παιδιά και εφήβους.

Από τις 14 Νοεμβρίου 2022, και για όλη τη σχολική χρονιά 2022-2023, η ΜΕΒΓΑΛ θα προσφέρει δωρεάν σοκολατούχα ροφήματα σε όλα τα παιδιά που παρακολουθούν κάθε Δευτέρα το πρόγραμμα «Μαθαίνω, προστατεύομαι, βελτιώνομαι και συνεισφέρω», το οποίο υλοποιείται από το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων (DT&S) της Cisco και το ΚΜΟΠ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η ΜΕΒΓΑΛ στηρίζει τις δράσεις του Live Without Bullying

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθαίνω, προστατεύομαι, βελτιώνομαι και συνεισφέρω», που ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου 2022, μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου επισκέπτονται κάθε Δευτέρα (εκτός αργιών) το κτίριο που στεγάζεται το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων, όπου έρχονται σε επαφή με θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας, ενώ παράλληλα επιμορφώνονται για την ασφαλή πλοήγησή τους στο διαδίκτυο, τον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό και τους τρόπους αναγνώρισης, πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών bullying. Επίσης, στο πλαίσιο των επισκέψεων πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια για θέματα άσκησης και υγιεινής διατροφής, κυκλοφοριακής συμπεριφοράς και αγωγής για την οδική ασφάλεια, αλλά και τεχνικές – από ειδικούς – για την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ΜΕΒΓΑΛ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχει στηρίξει και στο παρελθόν το Live Without Bullying, τοποθετώντας στις συσκευασίες της το λογότυπο του προγράμματος και συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση του μηνύματος «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό».

Το Live Without Bullying ευχαριστεί την εταιρεία θερμά για την κοινωνική της ευαισθησία και προσφορά στην προσπάθεια κατά του εκφοβισμού.

Τι είναι το Live Without Bullying

Το ΚΜΟΠ υλοποιεί από το 2015 το πρόγραμμα Live Without Bullying, στο πλαίσιο αναζήτησης σύγχρονων τρόπων υποστήριξης παιδιών και εφήβων που αντιμετωπίζουν προβλήματα σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Μέσω της σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας και αντίστοιχης εφαρμογής για κινητά, μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ανώνυμα και δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφόρησης. Παράλληλα, έχουν αναπτυχθεί εκπαιδευτικά προγράμματα τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και για γονείς, ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού. Μέσα από την πλατφόρμα αλλά και τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί το Live Without Bullying, έχουν υποστηριχθεί περισσότερα από 30.000 άτομα σε όλη τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υποστηρίζει το Live Without Bullying, έχοντας υπογράψει το 2016 Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΚΜΟΠ για τη διάδοση της δράσης σε όλες τις σχολικές κοινότητες της χώρας. Παράλληλα, έχουν υπογραφεί Μνημόνια Συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να προωθηθούν τα μηνύματα του Live Without Bullying στους αθλητικούς χώρους, με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε).