Η Δρ. Αντωνία Τορρένς μιλά για το bullying στον «Αθήνα 9.84»

Share Post

Συνέντευξη Τορρένς για το bullying

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» και την εκπομπή «Μεσημβρινή ενημέρωση» με την Κατερίνα Παπαβασιλείου έδωσε η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ – Κέντρου Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, δημιουργός και υπεύθυνη του Live Without Bullying.

Με αφορμή την τραγική υπόθεση απαγχονισμού του 14χρονου μαθητή στα Σεπόλια και τις καταγγελίες για περιστατικά bullying στο σχολείο που φοιτούσε, η κ. Τορρένς μίλησε για το φαινόμενο του εκφοβισμού, τονίζοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στην Ε.Ε. σε πλήθος περιστατικών σχολικού εκφοβισμού. Σημείωσε δε ότι το φαινόμενο του bullying εντάθηκε κατά την περίοδο του κορωνοϊού.

Αναφερόμενη και στον διαδικτυακό εκφοβισμό, η κ. Τορρένς σημείωσε ότι η παρενόχληση που γίνεται με διάφορους τρόπους μέσω του διαδικτύου, αλλά και διαδικτυακά «παιχνίδια» όπως το «Blackout Challenge» που παροτρύνουν παιδιά και νέους να υποβάλουν τους εαυτούς τους σε επικίνδυνες πράξεις, έχουν επιδεινώσει σημαντικά το φαινόμενο της βίας μεταξύ παιδιών και νέων.

Η κ. Τορρένς εξήγησε επίσης πώς μπορούν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και η ίδια η Πολιτεία να προλάβουν και να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους περιστικά. «Είμαστε όλοι, μα όλοι, υπεύθυνοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.