«Εκφοβισμός; Μαζί θα βρούμε λύση»: Παρουσίαση του LWB σε μαθητές

Share Post

Εκδήλωση για μαθητές με θέμα «Εκφοβισμός; Μαζί θα βρούμε λύση» πραγματοποίησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολικών μονάδων της περιοχής πάνω στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 70 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Την παρουσίαση του θέματος του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού ανέλαβαν η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, Δημιουργός και Υπεύθυνη του Προγράμματος Live Without Bullying, και ο κ. Νίκος Κωστής, Κλινικός Ψυχολόγος και Σύμβουλος του Προγράμματος Live Without Bullying.

Οι εκπρόσωποι του προγράμματος αναφέρθηκαν στο φαινόμενο του εκφοβισμού, διαχωρίζοντάς το από τις έννοιες του πειράγματος και της κοροϊδίας, ενώ παρουσίασαν τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει και τις συνέπειες που έχει στα παιδιά που το βιώνουν ή είναι μάρτυρες τέτοιων περιστατικών. Παρουσίασαν επίσης τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα που δέχονται σχολικό εκφοβισμό μπορούν να αντιδράσουν και οι παρατηρητές φαινομένων εκφοβισμού μπορούν να τους βοηθήσουν.

Κατά το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στο διαδραστικό παιχνίδι “Γίνε πρεσβευτής κατά του εκφοβισμού”. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση που βασίστηκε στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους μαθητές των σχολικών μονάδων.

Η εκδήλωση είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο: https://bit.ly/31zlEVk.

Το πρόγραμμα “Live Without Bullying”, που δημιουργήθηκε από το ΚΜΟΠ το 2015, είναι μια πρωτοποριακή πλατφόρμα παροχής δωρεάν online συμβουλευτικής υποστήριξης σε μαθητές, γονείς και καθηγητές. Παιδιά και ενήλικες μπορούν να ενημερωθούν για το φαινόμενο του εκφοβισμού και να λάβουν, δωρεάν και ανώνυμα, υποστήριξη από επαγγελματίες ψυχολόγους εξειδικευμένους σε θέματα εκφοβισμού.

Οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας θα συνεχιστούν με την εκδήλωση «Εκφοβισμός; Μαζί θα βρούμε λύση» που απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 08.12.2021 στις 18:00 – 20:00 στον σύνδεσμο https://zoom.us/j/95754948339 .