> Συμβουλευτική

Συμβουλευτική

Οι συμβουλευτικές μας υπηρεσίες, τόσο προς τα παιδιά όσο και προς τους ενηλίκους, παρέχονται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Για τη χρήση των συμβουλευτικών υπηρεσιών απαιτείται μία δωρεάν και ανώνυμη εγγραφή για όλους τους χρήστες ανεξαιρέτως, ενώ κάθε ομάδα (παιδιά - ενήλικοι) εξυπηρετείται μέσω διακριτού χώρου, προσαρμοσμένου στις ιδιαίτερες ανάγκες της.

Online chat για παιδιά +

Τα παιδιά 10 έως 18 ετών μπορούν να λάβουν εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη από τους εκπαιδευμένους συμβούλους του προγράμματος με στόχο τη διερεύνηση των καταλληλότερων τρόπων διαχείρισης αυτού που τους συμβαίνει. Πολλές φορές το να έχουν έστω και ένα σύμμαχο στον οποίο μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά και να μοιραστούν την εμπειρία τους μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά στις δυσάρεστες συνέπειες του εκφοβισμού. Οι σύμβουλοι είναι εθελοντές, νεαρής ηλικίας, φοιτητές και απόφοιτοι σχολών ψυχολογίας και κοινωνικών επιστημών που έχουν εκπαιδευτεί από το ΚΜΟΠ ειδικά για αυτό το σκοπό.

Όσα παιδιά επιθυμούν να έχουν μία ιδιωτική συνομιλία με έναν σύμβουλο του προγράμματος, μπορούν να εγγραφούν εύκολα και ανώνυμα χρησιμοποιώντας ένα όνομα χρήστη (username) και έναν κωδικό πρόσβασης (password) της επιλογής τους. Το username δεν ταυτίζεται απαραίτητα με το πραγματικό όνομα του παιδιού, διασφαλίζοντας έτσι την ανωνυμία του.

Κάθε σύμβουλος διαθέτει ένα προφίλ προκειμένου να μπορούν τα παιδιά να επιλέξουν εκείνον που τους ταιριάζει περισσότερο.
Τέλος, για τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αποτελεσματικότερη διαχείριση δύσκολων περιστατικών οι συνομιλίες στο χώρο του chat εποπτεύονται από εθελοντές επαγγελματίες ψυχολόγους, οι οποίοι υποστηρίζουν και καθοδηγούν τους συμβούλους όπου χρειάζεται.

Forum ενηλίκων +

Είναι προφανές ότι δεν επηρεάζονται μόνο τα παιδιά από τον εκφοβισμό. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορεί συχνά να νιώθουν αβοήθητοι καθώς είτε δεν ξέρουν πώς να προσεγγίσουν την κατάσταση είτε έρχονται αντιμέτωποι με την άρνηση των παιδιών να δεχθούν τη βοήθειά τους. Συνεπώς, έχουν ανάγκη υποστήριξης και καθοδήγησης προκειμένου να κατανοήσουν και να μπορέσουν να βοηθήσουν το παιδί ή το μαθητή τους.

Μέσω του forum μας έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν τη συμβουλή ενός ειδικού, να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους με τα υπόλοιπα μέλη.